!~ آخـر 10 مواضيع ~!
|
|
إضغط على
![]() ![]() |
|
أدوات الموضوع |
من 5
عدد المصوتين: 0
|
انواع عرض الموضوع |
#1
|
||||||
|
||||||
![]() المقادير 10 بيضات متوسطه بدرجة حرارة الغرفه 2 كوب الا ربع سكر بودره منخول ناعم 2 كوب دقيق فانيليا لا يوجد بيكنج بودر في الكيك الاسنفجي الاعتماد الاساسي على الهواء الذي يدخل اثناء خفق البيض ![]() الطريقة اول خطوه بفصل البياض عن الصفار..و بخفق كلا منهما مع نصف كمية السكر..السر الاول ![]() ده شكل الصفار بعد الخفق ![]() و ده البياض بالسكر و بيسمى المرنج ![]() وبعدين بضيف البياض الي الصفار و بعدين بضيف الدقيق بخفة شديده على حوالي خمس دفعات و ده شكل الكيك و تلاحظون مدى هشاشته..و خفته..و دي احد اهم اسراره ![]() و يصب في القالب و يفضل ان يكون قالب جداره عال ان لم يتواجد فلا توجد أى مشكله فتوضع الكيكه في قالب مناسب بعد دهنها بالسمن والدقيق ![]() ساخن وبعدين بهدي عليها النار حوالي 50 دقيقه وبعدين بطفي الفرن واتركها بداخله علشان لما تقابل هواء بارد مباشرة بتهبط فبتركها حوالي 20 دقيقه وبعدين اقلبها على منخل سلك ![]() ![]() وبعدين ابدأ فى التزيين ![]() استخدمت شرائح خوخ كريز اخضر فراوله مغطاه بالشيكولاته السائلة شرائح تفاح كريم شانيه ابيض و بالشيكولاته ثلاث اصابع من بسكويت الشيكولاته او جلاسكي فلوتس رقائق جلاتين للتلميع ان لم يتوفر لديكم فبالامكان استخدام جيلي هذا يعطي لمعه للتزين و يحافظ علية متماسك بقسم الكيك نصفين و بضيف الكريم شانتيه الابيض ![]() غطيتها اولا بالكريمه البيضاء وبعدين عملت طبقات من الخوخ و التفاخ و الفراوله ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() شكلها بعد التقطيع ![]() وبالف هنا وشفا والى يعملها يبقى يدعيلى بقى ![]() |
مواقع النشر (المفضلة) |
|
|